Сергеј Железњак и Олга Зиновјева у разговору са Александром Вучићем

Спутњик Србија, 29.06.2017

 

Вучић: И Русија и ЕУ

Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са посланицима Државне думе Сергејом Железњаком и професорком Универзитета „Ломоносов” из Москве Олгом Зиновјевом указао да је Србија, као независна и војно неутрална земља, за спољнополитички приоритет изабрала евроинтеграције, али да то не сме и неће да поремети добре односе са Русијом.
Он је истакао да је за односе Србије и Русије важно да на свим нивоима одржавају континуирани дијалог, који доприноси развоју политичких односа на обострану добробит.

Председник Србије је захвалио на принципијелној подршци Русије кад је реч о Косову и Метохији, посебно у међународним организацијама, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

У разговору о билатералним односима двеју земаља, као и о различитим регионалним и међународним питањима, констатовано је и то да су добри политички односи основа унапређења економске сарадње двеју земаља, за шта постоје велике, а недовољно коришћене могућности. Током разговора о регионалним и међународним питањима истакнут је значај одговорне политике коју Србија води на Западном Балкану ради одржавања мира и стабилности и подстицања сарадње.

Председник Србије захвалио је на томе што је Русија на прошлонедељном свечаном пријему поводом инаугурације имала делегацију на високом нивоу, што сведочи о значају који руски државни врх придаје односима са званичним Београдом, наводи се у саопштењу.

 

Vučić: I Rusija i EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa poslanicima Državne dume Sergejom Železnjakom i profesorkom Univerziteta „Lomonosov” iz Moskve Olgom Zinovjevom ukazao da je Srbija, kao nezavisna i vojno neutralna zemlja, za spoljnopolitički prioritet izabrala evrointegracije, ali da to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom.

On je istakao da je za odnose Srbije i Rusije važno da na svim nivoima održavaju kontinuirani dijalog, koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit.

Predsednik Srbije je zahvalio na principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

U razgovoru o bilateralnim odnosima dveju zemalja, kao i o različitim regionalnim i međunarodnim pitanjima, konstatovano je i to da su dobri politički odnosi osnova unapređenja ekonomske saradnje dveju zemalja, za šta postoje velike, a nedovoljno korišćene mogućnosti. Tokom razgovora o regionalnim i međunarodnim pitanjima istaknut je značaj odgovorne politike koju Srbija vodi na Zapadnom Balkanu radi održavanja mira i stabilnosti i podsticanja saradnje.

Predsednik Srbije zahvalio je na tome što je Rusija na prošlonedeljnom svečanom prijemu povodom inauguracije imala delegaciju na visokom nivou, što svedoči o značaju koji ruski državni vrh pridaje odnosima sa zvaničnim Beogradom, navodi se u saopštenju.

 

Sergej Železnjak i Olga Zinovjeva u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem